lørdag den 31. oktober 2015

Tre super søde ungdomsromaner, som selv en halvgammel tøs kan glædes over

Denne første af trilogien købte jeg selv 😊
 af A H Jeppesen, 11. juni 2015
"Anna og det franske kys" Anna er en ung pige fra Atlanta, som bliver sendt på engelsk kostskole i Paris, mod sin vilje af sin far. Her får hun hurtigt nogle nye venner, deriblandt den søde og charmerende fransk/engelske Etienne St. Clair. Han har kun en fejl, han har en kæreste. Men da Anna tog fra Atlanta, var hun ved at indlede et forhold til en kollega, fra den biograf hvor hun arbejdede i sin fritid. Så hun er jo heller ikke helt fri. Men overlever den nye kærlighed trods langdistancen? Vi følger Anna i Paris, hvor hun har svært ved sproget. Hun bliver guidet igennem byen af sin nye ven St.Clair. De ser på seværdigheder og går i de små biografer rundt om i den franske hovedstad, hvor de viser engelsksprogede film. Og de bliver meget glade for hinanden. Men kan det føre til noget? "Anna og det franske kys" er den første bog jeg læste af Stephanie Perkins. Men har efterfølgende også læst den næste bog i rækken "Lola og naboens søn" Stephanie Perkins skriver godt om det at være ung og skal gå fra at være teenager til at blive voksen. Og de valg man må tage i livet. Personerne i bogen er fantastisk beskrevet og man må sige at hun forstår at skabe rammerne til en sød ungdomsbog, som selv ældre kan læse. Jeg kan varmt anbefale bogen. Den er sød.

Anden del fik jeg som anmelderudgave af Plusbog.dk 
 af A H Jeppesen, 9. juni 2015
"Lola og naboens søn" af Stephanie Perkins er en rigtig sød fortælling. Lola der bor i San Francisco sammen med sine to fædre, er en frisk og farverig person. Hun elsker at klæde sig anderledes hun designer og syr selv sin garderobe. Alt er godt, hun går i highschool, hun har en god veninde og en kæreste som er rockmusiker. Indtil hendes første kærlighed flytter ind i nabohuset igen. Lola føler sig noget utryg ved at han igen er så tæt på, da han sårede hende dybt nogle år tidligere. Men alligevel bliver Lola igen tiltrukket af naboens søde søn Cricket. Hun er splittet i valget om rockmusikeren eller naboens søn. "Lola og naboens søn" er en sød og varm fortælling, om at gå fra at være teenager til at blive voksen. "Lola og naboens søn" er en fortsættelse på "Anna og det franske kys" men kan sagtens læses uden først at have læst om Anna og Etienne, som også dukker op her i denne bog, men i nogle noget tilbagetrukne roller. Men en sød bog som jeg godt vil anbefale alle piger at læse. Det er måske lidt en "Tøsebog" for i denne bog og såvel som i Stephanie Perkins "Anna og det franske kys" får man lov til at stifte bekendtskab til nogle utrolig søde og charmerende unge mennesker, og man forstår godt at pigerne forelsker sig i de medvirkende fyre. Sød og god underholdning.

Tredie del fik jeg som anmelderudgave af Lovebooks.dk 
 af A H Jeppesen, 6. oktober 2015
I denne tredie og sidste roman i trilogien om eleverne på SOAP School of America Paris. Isla har gennem alle de år hun har gået på skolen været hemmelig forelsket i den stille tegner Josh. Josh har haft en fast kæreste i længere tid men forholdet er nu slut. Josh har også kigget en del efter Isla, men tror, pga hun er mega genert, at hun ikke kan lide ham. De mødes tilfældigt på Manhatten i sommerferien hvor de begge er hjemme på ferie. Vi følger Isla i alle de glæder, tanker og sorger man har som ung, forelsket, usikker på sig selv og sin fremtid. Isla og jagten på lykke er en sød og velskrevet ungdoms kærlighedsroman, som selv en halvgammel pige som jeg, årgang 66, kan have fornøjelse af at læse. Man føler at alt er kommet helt på plads ved det sidste punktum, for Anna, Lola, Isla og alle de andre vi har mødt i trilogien. En super sød og god roman som jeg varmt kan anbefale til alle der elsker at læse en god kærlighedsroman.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar